16 березня 2018, 16:45, Техніка

Суффле Агро Україна презентує вітчизняним аграріям технологію SOILTEQ

При цьому, компанія позиціонує сівалки Maxi Drill та Easy Drill в першу чергу для роботи по покривних культурах, повідомляє Traktorist.ua.

Як зазначив Флоран Гіньє, заступником директора Суффле Агро Україна і куратором проекту SOILTEQ, технологія дозволить ефективно захистити культури від бур’янів та забезпечити утримання вологи в ґрунті. Перші демонстраційні покази техніки пройдуть навесні. Спершу буде проведено посів ячменю у господарствах-партнерах компанії «Суффле Агро Україна». Також сівалки Maxi Drill і Easy Drill будуть презентовані 6—8 червня на виставці АГРО-2018 у Києві.

«Українські сівозміни навіть кращі для цієї технології, ніж французькі. В Україні ви маєте дуже великій вибір культур, з якими можете працювати. І за рахунок хорошої сівозміни цю технологію буде простіше ввести», — зазначив куратор проекту SOILTEQ.

За словами Миколи Матвійчука, керівника агрономічного відділу Суффле Агро Україна сівалки SKY найкраще підходять під технологію SOILTEQ. Сівалка Maxi Drill володіє рядом конструктивних агрономічних рішень, серед яких: систем висіву та формування рядка.

«Ця сівалка дозволить сіяти у вологий ґрунт, вона не заб’ється у порівнянні з іншими машинами. Ще однією фішкою Maxi Drill є стравлювання перед висівом. Тому насіння в землю падає не під тиском повітря, а, завдяки стравленню, падає під власною вагою до сформованого рядка», — зазначив Володимир Підвальний, керівника технічного відділу Суффле Агро Україна

До переваг сівалок, особливо Easy Drill можна віднести факт відсутності вертикальної вібрації насіння при сівбі.

«Даний тип сівалок, особливо Easy Drill, має двохточкове кріплення. Там узагалі можливість вібрації виключена. Вона буде сіяти ідеально: яку глибину виставили — на таку глибину вона насіння й покладе, ані на сантиметр вище-нижче, адже це найважливіше — отримати дружні сходи будь-якої культури, аби у подальшому уникнути конкуренції за живлення і світло», — підсумував експерт.