15 березня 2018, 09:45, ЗЗР

ФАО боротиметься з вітчизняним ринком контрафактних пестицидів

14 березня, Інтерпол, ФАО, ОБСЄ, Відомство з патентів і товарних знаків США та великі компанії-виробники засобів захисту рослин провели зустріч для оцінки ситуації та координації заходів, щодо вирішення проблеми, пише 112.ua.

Фахівці ФАО запропонували визначити маршрути ввезення контрафакту в Україну, після чого виявити незаконні лабораторії, відстежити цілі збуту і вилучити незаконні пестициди з обороту.

«Боротьба з контрафактними пестицидами без впливу на попит з боку споживача є безглуздою. Тому одним із необхідних заходів по протидії є просвітницька робота серед агровиробників», — підкреслив Михайло Малков, координатор програм розвитку ФАО в Україні.

За даними правоохоронних органів, в Україні найчастіше зустрічаються випадки виробництва фальшивого продукту з легально ввезених інгредієнтів, підробки контейнерів усередині країни, повторне використання порожніх контейнерів, повернення вилучених заборонених пестицидів на ринок та перепакування застарілих пестицидів.

Зазначено, що згідно з Міжнародним кодексом поведінки в питаннях управління пестицидами (ФАО), саме уряди країн повинні забезпечити екологічно безпечний спосіб обробки та утилізації небезпечних пестицидних відходів.