14 березня 2018, 17:45, Урожай

Аграрії Вінниччини розпочали роботи з підживлення посівів озимих культур

У Ямпільському районі встигли підживити озиму пшеницю на понад тисячі гектарах площ, підживлено також третину багаторічних трав, пише golos.com.ua.

«Сніг давно зійшов, на ті ділянки, де сонце й вітер підсушили ґрунт, механізатори уже виводять техніку», — зазначив Роман Ільницький, керівник Ямпільського районного управління АПР Вінницької ОДА.

Агрономи чекають настання тепла та готуються до весняної посівної
Читати по темі

Наразі рослини перебувають у фазі весняного кущіння, найбільш активно «споживають» азотні й фосфорні добрива. За словами Романа Ільницького, загалом на полях їхнього району озимі вийшли із зими у задовільному стані.

На площі понад 800 гектарів озимої пшениці (загальний клин становить 7,33 тис. га) внесли 67 тонн міндобрив (понад 80 кг азоту у діючій речовині на гектар). Кожен із 400 га ячменю (загальна площа 2,29 тис. га) отримав по 60 кг азоту. За словами аграрія, це оптимальна науково обґрунтована норма.

Нагадаємо, за даними карти «Посівна Онлайн 2017/18», загалом у межах області озимі культури посіяно на площі понад 410 тис. га, з яких 75% займає озима пшениця.