12 березня 2018, 10:46, Україна

Різке потепління загрожує Україні частими повенями

Про це повідомляє vesti-ukr.com.

«Сніг, що випав в лютому і березні, призведе до великого розливу річок, тому що 15-18 березня в Україні очікується ще один циклон з дощами, в результаті якого відбудеться швидке танення снігу», — зазначив народний синоптик Леонід Горбань.

У зоні ризику підтоплення опиняються північні регіони України — Київська, Житомирська, Чернігівська, Сумська, Волинська та Рівненська області. З урахуванням значної кількості опадів у РФ, повноводні річки можуть створити проблеми в прикордонних районах України. Горбань вважає, що проблеми не оминуть і Центральний регіон, зате в південних областях потопу можна не побоюватися.

Як повідомляє ДСНС, в найближчі дні в Івано-Франківській області очікується початок весняного підтоплення, а саме в районі басейну річок Дністер і Прут, де рівень води вже піднявся на 1,3 м. У зоні підтоплення ризикує опинитись і Закарпаття.

«В найближчі дні очікуються дощі, що призведе до підняття рівня води, проте поки сильний розлив річок не прогнозується», — зазначив Ярослав Галас, директор департаменту комунікацій Закарпатської ОДА

Нагадаємо, за даними Укргідрометцентру, середня місячна температура повітря в березні складе від -3 до +2°С. Кількість опадів в цьому місяці очікується в межах норми — 24-50 мм, але в Карпатах і на Закарпатті — до 102 мм.