9 березня 2018, 12:37, ЗЗР

Нові фітогормональні препарати допоможуть максимально розкрити генетично закладений потенціал рослин

Новинки створені на основі запатентованої моделі гормонального балансу рослини протягом її вегетації.

Як зазначив доктор Роберт Шортелл, спеціаліст науково-дослідного центру StollerUSA, у житті рослини є 3 основні етапи — старт, ріст, фініш. Розроблені фахівцями компанії продукти покликані відповідно впливати на усі три етапи — аби максимально реалізувати закладений селекціонерами потенціал рослини.

Зокрема, науковець детальніше зупинився на тому, що відбувається у перші 48 годин після того, як зерно потрапило у вологий ґрунт.

«Генетичний потенціал — це той максимум, що має рослина. Коли ми дізнаємося про надзвийчайні, рекордні врожаї, отримані з гібриду якоїсь культури, це означає, що саме такий потенціал заклали у нього селекціонери», — наголосив Роберт Шортелл.

Він зазначив, що найбільш високим цей потенціал залишається у пачці із насінням. Тільки-но ми її розпаковуємо, потенціал починає знижуватись. Ніколи не буває ідеальних умов під час висівання цього насіння. Так само не буває ідеальних умов протягом усієї вегетації. Однак є способи, якими можна максимально вберегти генетично закладений у рослині потенціал. Особливо, якщо розуміти, які біологічні процеси відбуваються у перші дві доби після потрапляння зерна у ґрунт.

Це той період, коли зерно виходить зі стану спокою і відбувається старт проростання. Але саме в цей час зерно найбільш вразливе і піддається стресу. Експерт вважає, що активно «стартувати» і впоратися зі стресом рослинам допоможе передпосівна обробка насіння продуктами Stoller.

Наприклад, Bioforge® забезпечує нормальне проростання насіння у стресових умовах, знижує негативний вплив навколишнього середовища. Stimulate Yield Enhancer® активізує ріст і розвиток рослин, забезпечує формування більш масивної кореневої системи на ранніх етапах розвитку. Fast Start® сприяє швидким і однорідним сходам, розвитку кореневої системи за рахунок підвищення концентрації ауксину — фітогормону, який активує та регулює поділ клітин.

За словами експерта, ці інноваційні рішення для початку сезону допоможуть закласти основу для повноцінного розвитку рослин і максимальної генетичної експресії.