7 березня 2018, 14:01, Посівна

Агрономи чекають настання тепла та готуються до весняної посівної

Як повідомив Іван Сачук, головний агроном СТОВ «Ліщинське» (Житомирська область), погодні умови останніх місяців не спричинили негативних наслідків у посівах озимих, у планах на ближчий час — підживити посіви озимих та готуватись до сівби ярих культур.

«У січні-лютому озимі культури перебували у стані спокою, їх перезимівля проходила при задовільних погодних умовах. У найхолодніші ночі посіви були вкриті сніговим покривом, який захищав їх від вимерзання. Мінімальна температура ґрунту знижувалася до 5-10°С морозу, що вище критичної температури (мінус 14-15°С). Наразі чекаємо коли сніговий покрив почне танути щоб потім підживлювати азотним добривом, добривом забезпечені на 100%, на даний час проводиться ремонт техніки, готуємо посівний матеріал», — зазначив головний агроном СТОВ «Ліщинське».

У свою чергу, у СФГ «Дєдов», що на Кіровоградщині, перші підживлення посівів озимих уже провели.

«Озимину вже підживили в лютому, снігу випало багато, на даний момент при денній плюсовій температурі потроху розтає. Озимина в доброму стані, чекаємо тепла і будемо сіяти», — додає Василь Сачук, головний агроном господарства.