3 березня 2018, 09:00, Україна

Синоптики попереджають про погіршення погодних умов, особливо на Півдні України

Синоптичною ситуацією на ближчі дні поділилась на сторінці Facebook метеоролог — Наталія Діденко.

«Знову — снігопади, хуртовини, сильний вітер. У південній частині навіть литимуть дощі. У поєднанні із сильним вітром, штормами у приморських зонах — також вкрай складна ситуація буде. У неділю ситуація вирівняється, опади та явища послабшають і припиняться. Але повернуться морози та посилиться вітер», — зазначає метеоролог.

Згідно даних Укргідрометцентру, сьогодні на Херсонщині очікуються потужні пориви вітру (15-20 м/с), сильний сніг, хуртовини та ожеледь. Нагадаємо, нещодавно на території області випала значна кількість опадів у виглядів снігу.

«Випало близько третини місячної норми опадів — від 8,3 до 19,4 міліметра. Проте найголовніше, що це в більшості районів був не дощ, а сніг, який вкривши поля забезпечив надійний захист посівів озимих від вимерзання, тому загибель урожаю не грозить», — зазначив Юрій Кирияк, начальник обласного Гідрометцентру.

Нагадаємо, за прогнозом Миколи Кульбіди, директора Укргідрометцентру на початок весни загальна площа озимих культур в незадовільному стані в Україні складе близько 0,75 млн. га, або 11% від засіяних.

Детальніше про синоптичну ситуацію у вашому регіоні дізнавайтесь з додатку прогнозу погоди від SuperAgronom.com.