11 січня 2017, 08:56, Насіння

Dow DuPont робитиме ставку на сорти з підвищеною поживною цінністю

Про напрацювання Dow DuPont в галузі подолання продовольчої кризи розповіла прес-служба компанії.

«Ми оцінили довгострокові глобальні проблеми, що стоять перед планетою і нанесли на карту наші ключові компетенції та технології для тих проблем, які ми могли би допомогти вирішити, — сказав Дон Ріттенгауз, директор відділу стійкості DuPont. — В результаті ми сконцентрували увагу на трьох областях: як нагодувати 9 мільярдів людей що очікуються до 2050 року, як зменшити нашу залежність від викопних видів палива, а також як захистити людей і навколишнє середовище. Сьогодні багато наших інноваційних можливостей орієнтовані не тільки на проблеми фермерів, а на створення більш стійкої і доступної для всіх глобальної продовольчої системи».

Серед методів досягнення цілей було названо виведення сортів рослин, що відрізняються підвищеним вмістом цінних речовин, зокрема вітамінів.

Так, науковці DuPont  та дослідники з Africa Harvest Biotech Foundation International працюють над поліпшенням основної африканської продовольчої культури — сорго. Нові рослини мають більш високий вміст вітаміну Е та бета-каротину, що значно підвищує доступність останнього і його засвоєння людським організмом. Таким чином місцеве населення зможе отримати більше вітаміну А, споживаючи свою традиційну їжу.

До слова, дефіцит вітаміну А фіксується у всіх країнах Африки на південь від Сахари ще з 1990-х років.

За даними Національної академії наук США, суттєво змінити ситуацію з продовольчою безпекою в країнах Африки та Азії змогли й інші види рослин, що зазнали покращення поживного складу. Це були боби, батат, просо і кукурудза, зі збільшеним вмістом заліза, цинку та вітаміну А.