28 лютого 2018, 08:46, Технології

Експерт розповів про секрети успішного господарювання у зоні ризикованого землеробства

За словами фахівця, досягти високого результату можна шляхом правильної підготовки ґрунту та дотримання технології.

«Так, 5 років тому це й була зона ризикованого землеробства. Але останні 3—4 роки ми отримуємо тут дуже гарні результати, чи не найкращі по всьому холдингу. Опади у найкритичніші моменти є, дощі йдуть майже тоді, коли треба. Важливо там правильно підготувати ґрунт, вчасно посіяти. Важливо упіймати восени вологу та отримати дружні сходи ріпаку, пшениці, щоб посіви нормально увійшли в зиму. А весна-літо — то вже справа техніки», — наголошує Юрій Клочков.

Юрій Клочков: Нішеві культури для багатих та бідних, а ми — за ефективність
Читати по темі

За словами фахівця, важливо, щоб усі технологічні операції виконувалися послідовно та якомога швидше, щоб не було великого розриву у часі між внесенням добрив, закриттям вологи, оранкою, передпосівним обробітком, не втрачати вологу через випаровування, щоб увесь процес тривав без збитків для техніки, яка там працює.

 

«У нас технологія традиційна, класична. Ми її прийняли для себе років 3—5 тому. Випробовували різні технології обробітку, глибоке рихлення, спробували і Strip-till. Ми обрали для себе класичну технологію з глибоким відвальним обробітком ґрунту», — додає головний агроном холдингу.

У сегменті селекції господарства холдингу надають перевагу французькій та німецькій селекції, оскільки такі сорти є більш морозостійкі, більш пластичні у строках висіву.

«Що ж до вибору ЗЗР, то тут уже справа, скажімо так, польоту фантазії. Та генеричними препаратами ми не користуємося, лише оригінальні засоби від найбільших виробників — BASFBayerSyngenta», — підсумував Юрій Клочков.

Шляхом поєднання усіх вище перелічених факторів агрохолдингу «Агрейн» вдається забезпечувати високу ефективність сільськогосподарського виробництва навіть за непростих агрокліматичних умов Півдня.