27 лютого 2018, 15:45, Насіння

Можливості для збільшення прибутків завдяки оптимальним агротехнологіям обговорили на науково-практичній конференції

Зі вступним словом виступив Сергій Резніченко, керівник відділу маркетингу DuPont Pioneer, нагадавши, що у вересні минулого року відбулося злиття двох великих міжнародних компаній DuPont і Dow і на сьогодні компанія є одним з найбільших гравців на світовому ринку з оборотом у 14 млрд доларів на рік.

«Наразі завдяки об’єднанню відповідних напрямів обох компаній утворився сільськогосподарський бізнес DowDuPont. У сфері селекції у своєму портфелі він має насіння понад 10 культур, а у сфері захисту рослин — понад 65 активних речовин, які допомагають реалізувати потенціал урожаю сповна», — наголосив Сергій Резніченко.

На конференції було представлено новинки компанії обох напрямів. Зокрема, два нові гербіциди Квелекс™ та Паллас™ Екстра, створені на основі нової активної речовини галауксифен-метил (торгова марка Арилекс™ Актив). Ще один презентований препарат — Танос® — вже добре відомий українським аграріям, адже успішно використовується на наших полях протягом 10 років.

Чинники, що впливають на отримання високих результатів у вирощуванні соняшнику, кукурудзи, зернових та інших культур, окреслила у своїй доповіді Ольга Бабаянц, зав. відділу фітопатології та ентомології Селекційно-генетичного інституту. Вона зазначила, що тиск хвороб на сільськогосподарські культури зростає, і щоб зрештою реалізувати закладений в рослинах потенціал, варто звернути увагу на заходи профілактики, діагностики хвороб. А також на найбільш оптимальний вибір способів і засобів захисту. Експерт продемонструвала присутнім результати досліджень, які довели ефективність дії систем захисту із застосуванням вже згаданого вже препарату Танос®, а також Аканто® й Аканто® Плюс.

Учасники конференції також дізналися про нові гібриди, які компанія DuPont Pioneer виводить на український ринок:

  • Р8567 (ФАО 290) — простий гібрид із зубовидним типом зерна, стійкий до вилягання і з високою стійкістю до гельмінтоспорозу;
  • Р9903 AquaMax (ФАО 390) — простий гібрид із зубовим типом зерна, з максимально ефективним використанням наявної вологи, насіння додатково протруєне від сажкових та інших хвороб, викликаних монокультурою;
  • P0074 (ФАО 440) — трилінійний гібрид із зубовидним типом зерна, високою урожайністю та вологовіддачею, його насіння додатково протруєне від сажкових та інших хвороб, викликаних монокультурою.

Представлені гібриди соняшника належать до лінійки Pioneer Protector Broomrape, і можуть допомогти справлятися з проблемою вовчка, що нині поширений на значних територіях, де вирощують цю культуру. Особливо в південній частині України.

  • P64LE119 — середньоранній простий гібрид, що має максимальний захист від вовчка;
  • P64LE121 — середньоранній простий, expres-гібрид з високим вмістом олії, для зони поширення вовчка;
  • P64HH106 — середньоранній простий гбрид, високоолеїновий, для зони надмірного поширення вовчка.

Також, у зв’язку з холодними веснами, що останнім часом почастішали, досить актуальними стануть ще три новинки селекції Pioneer. А саме гібриди озимого ріпаку PT234 і PT248 — класичний високорослий, призначені для зони, де є ризик пізніх приморозків; та PX113 — гібрид лінійки MAXIMUS®, що має підвищену стійкість до фомозу, та властивість високої зимостійкості.