27 лютого 2018, 15:00, Технології

Японія масово впроваджує у сільськогосподарське виробництво безпілотники

В Японії існує процедура реєстрації безпілотників для розпилення пестицидів, добрив і посіву насіння. Реєстрація стала необхідною для сільськогосподарських дронів в 2015 році. Кількість зареєстрованих дронів досягло 673 в минулому місяці поточного року, що приблизно в три рази перевищує рівень березня 2017 року, повідомляє the-japan-news.com.

Найпопулярніші японські дрони, які розпилюють пестициди, мають резервуари місткістю від 8 до 10 літрів. Один гектар рисових полів вимагає близько 10 літрів пестицидів. Для фермера зазвичай потрібно кілька годин, щоб закінчити розпорошення цього обсягу на площі в один гектар, в той час як безпілотник може виконати ту ж задачу приблизно за 10 хвилин.

На відміну від звичайних безпілотних сільськогосподарських вертольотів, безпілотні літальні апарати можуть здійснювати дуже різкі повороти. Також вони не спричиняють потужних вітрових потоків, які можуть зашкодити посівам.  

Відеокамери, вмонтовані в безпілотні літальні апарати, можуть використовуватися для моніторингу стану посівів. Комп'ютерний аналіз знімків дозволяє аналізувати стан посівів, визначати ділянки, які потребують додаткового внесення агрохімікатів, контролювати стан іригаційних каналів, оперативно реагувати на будь-які зміни у вирощуванні культур та досягати високих показників сільськогосподарського виробництва.