27 лютого 2018, 09:10, ЗЗР

Депутати наполягають на прийнятті законопроекту про пестициди та агрохімікати

Про це на своїй сторінці Facebook повідомляє Олександр Бакуменко, заступник голови Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин в ВР, передає AgroPolit.com.

«На сьогодні склалась така ситуація, що чинна норма ст. 4 ЗУ «Про пестициди та агрохімікати» фактично унеможливлює ввезення в Україну дослідних зразків оригінальних інноваційних засобів захисту рослин призначених для державних випробовувань. Тобто стають неможливими наукові дослідження новітніх препаратів, регламентів їх застосування, включення їх в подальшому до сучасних систем захисту сільськогосподарських культур», — пише він.

ЄБА вимагає терміново розблокувати процес державної реєстрації пестицидів та агрохімікатів
Читати по темі

За його словами, хоч даний законопроект є суто технічним та усуває норму, відповідно до якої, обов’язковою умовою завезення та застосування в Україні дослідних партій пестицидів, що використовуються для державних випробувань та наукових досліджень, є документальне підтвердження їх державної реєстрації в країні, де вони виробляються. При цьому, останнім строком для завезення новітніх засобів захисту рослин, для вищезазначених цілей, є березень місяць (пізніше — розпочинається період вегетації у рослин й, відповідно, внесення препаратів).

«За результатами обговорення, Комітет вирішив рекомендувати ВРУ прийняти законопроект за основу», — додає Бакуменко.