23 лютого 2018, 15:30, Добрива

Аграрії Півдня не зволікають з проведенням підживлення озимих культур

За інформацією обласних та районних адміністрацій південних областей країни, більшість аграріїв Одеської, Запорізької та Кіровоградської областей уже розпочали підживлення посівів озимих культур.

Перший раз – найбільш важливий. Що потрібно врахувати під час першого весняного підживлення озимих азотом?
Читати по темі

Так, у межах Одеської області станом на 22 лютого підживлення посівів озимих культур проведено на більше ніж 30% площ. У тому числі підживлено близько 160 тис. га пшениці, 73 тис. га ячменю та 61 тис. га ріпаку.

До підживлення культур на Запоріжжі приступило 13 районів області. За станом на 22 лютого підживлено 51,2 тис. га, що становить 7% від посівної площі.

Польові роботи з підживлення озимих культур розпочато і на Кіровоградщині. За інформацією Олександрівської РДА, місцеві господарства вже приступили до весняно-польових робіт і, зокрема, до процесу підживлення озимої пшениці.

Нагадаємо, як повідомлялось раніше, перші підживлення посівів озимими розпочались і у Херсонський та Миколаївській областях. Загалом, за даними Мінагрополітики, озимими культурами у країні цьогоріч засіяно 7,3 млн га площ, під озимим ріпаком перебуває понад мільйон гектарів посівів.