21 лютого 2018, 12:58, Добрива

На Херсонщині знаходиться найбільша в Україні вермиферма з виробництва біогумусу

ПП «Сімге», яке пропагує екологічне землеробство розташоване у Чаплинському районі займається виробництвом біогумусу та рідких добрив на його основі, а також саджанців горіху Chandler, пише pivdenukraine.com.ua.

Враховуючи виснаженість ґрунтів внаслідок хімічного обробітку біогумус — одна із ефективних складових вирішення цієї проблеми.

«Це найбільша в Україні ферма, що виробляє біогумус за допомогою каліфорнійських черв’яків. Кільчасті займають 21 «клітку», щодня гумус «зростає» на 10 см, через тиждень субстрат готовий і його очікує 3 місяці сушки. Добрива використовуються в Україні та експортуються в Середню Азію, В’єтнам, Корею та ін», — йдеться у повідомленні.

Окрім виробництва біодобрив, ПП «Сімге», займається виробництвом саджанців волоського горіха сорту Chandler, який був виведений в Каліфорнії і на сьогодні — це один з найпопулярніших сортів у світі.

На ПП «Сімге» створюють горіх Chandler, акліматизований до українських умов, за рахунок прищеплення турецького матеріалу на українську прищепу, культура має ряд переваг, серед яких: висока врожайність, швидкий ріст та біле ядро.

Нагадаємо, у світі лише на 7% території може рости волоський горіх, в Україні — на 50% землі. Горіховий ринок України не заповнений, до того ж складається з горіху «дворового» та з посадок. Тож закладання саду — справа перспективна.