20 лютого 2018, 14:09, Урожай

Клімат України — один з найсприятливіших для вирощування яблук

Як зазначив на сторінці Facebook економіст продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО), Україна має сприятливий клімат для вирощування цього фрукту.

«В більшості регіонів України майже вдвічі менше дощів, ніж в Польщі, що дає нам можливість ефективніше управляти захистом яблук та забезпечувати кращі смакові якості, коливання між денною та нічною температурами, дозволяє отримувати прекрасне забарвлення яблука. При цьому, у нас більше сонячних днів, що також позитивно відбивається на зовнішньому вигляді та смакових якостях плодів», — зазначив Андрій Ярмак.

Також, за словами економіста, українські садівники, можуть вирощувати більше сортів яблука завдяки теплішому та більш сонячному літу та довшому сезону вегетації. А за умови використання сучасних технологій оптичного сортування та доробки продукції — яблуко матиме кращий товарний вигляд.

«Ми можемо мати, як мінімум, не гіршу врожайність яблук ніж у сусідній Польщі, але для цього потрібно накопичувати знання та досвід і активно його розповсюджувати», — додає експерт ФАО.

Також за його словами, географічне розташування Україна дозволяє успішно реалізовувати отриманий урожай в окремі країни Європи та на Близький Схід.

«Чи може виробництво яблука бути прибутковим в Україні? Однозначно так. І воно повинно розвиватися, але з врахуванням наших переваг на зовнішніх ринках, не потрібно садити ті сорті, по яких у нас переваг не існує», — підсумував Андрій Ярмак.