19 лютого 2018, 11:51, Насіння

Limagrain представила інноваційні рішення для точного землеробства, зокрема, у вирощуванні кукурудзи

Як зазначив у вступному слові Віктор Карбівський, генеральний директор компанії «Лімагрейн Україна», серед інших компанію вирізняють три основні особливості. По-перше, вона є виключно насіннєвою. По-друге, її акціонерами є французькі фермери, що добре знають потреби аграріїв. А по-третє, Limagrain вирізняється своєю інноваційністю і майже щорічно виводить на ринок нові технологічні продукти.

Саме останнім розробкам, зокрема, у вирощуванні кукурудзи, були присвячені доповіді як українських фахівців, так і їхніх зарубіжних колег.

Зокрема, детально про основні напрями, за якими працюють селекціонери компанії, розповів Карой Купі, директор з розвитку портфоліо кукурудзи в Європі.

«Компанія Лімагрейн займається селекцією генетично модифікованих гібридів кукурудзи для тих країн і ринків, де ГМ-культури дозволені, наприклад: для ринків країн Латинської Америки. Отримання нових гібридів кукурудзи шляхом генетичної модифікації відбувається по 4-м програмами: по стійкості до гербіцидів і шкідників, щодо поліпшення засвоєння азотних добрив і ефективному використанню води», — зазначив Карой Купі.

Такі ж напрями селекції важливі і для гібридів, виведених звичайним шляхом. Ці особливості враховані в нових гібридах кукурудзи ЛГ 30254 і ЛГ 30352, які Карой Купі представив в доповіді.

Альфонс Хоро, менеджер з інноваційних проектів компанії Limagrain, розповів про результати впровадження технології Hydraneo в Україні. Гібриди кукурудзи, створені за цією технологією, мають вищу посухостійкість, що сьогодні особливо актуально, зважаючи на погодні умови останніх років. Експерт також розповів про інноваційну розробку, представлену в шоу-румах конференції. Це програма Hydraneo Tool, за допомогою якої аграрії можуть отримати рекомендації щодо способів зниження стресів від нестачі вологи для конкретного гібриду в конкретній місцевості.

Ще одну новітню розробку програму — EASY VR — представив Лоран Бартез, керівник проекту з точного землеробства компанії Limagrain. Як з’ясувалося під час проведеного серед учасників інтерактивного голосування, більшість аграріїв знайомі або використовують таку технологію, як змінні норми висіву. Презентована програма дає рекомендації щодо норм висіву на різних ділянках одного поля відповідно до аналізу супутникових знімків поля за кілька років та кліматичних умов.

«Це дасть змогу сільгоспвиробнику отримати максимальну  врожайність та оптимізує технологію вирощування. Як результат, підвищиться рентабельність  виробництва кукурудзи», — пояснив у коментарі для SuperAgronom.com Віктор Карбівський.

Крім того, на конференції учасники могли дізнатися про переваги вирощування на корми кукурудзи саме силосного напряму, про спеціалізовану техніку для виробництва кукурудзи від компанії KUHN, а також про досвід господарств, які вже використовують аграрні розписки.