15 лютого 2018, 16:50, Україна

На Вінниччині реалізують проект розвитку садівництва «Яблуневий шлях»

Короткий анонс ґрантового проекту «Яблуневий шлях» презентували вчора, 14 лютого, у Вінницькому Центрі розвитку місцевого самоврядування, пише vezha.vn.ua.

Проект реалізовуватимуть за кошти ЄС у Барській та Северинівській об’єднаних територіальних громадах.

«Яблуневий шлях» — це проект використання регіонального бренду «Подільське яблуко» для розвитку громад, завдяки промоції як самих територій, пов’язаних із вирощуванням яблук, так і місцевої продукції з тих же яблук», — йдеться у повідомленні.

На думку фахівців, завдяки проекту вдасться збільшити додану вартість місцевої продукції садівництва, а також в цілому повпливати на розвиток домогосподарств, які займаються вирощуванням яблук.

Нагадаємо, окрім того, що Вінниччина є лідером за виробництвом плодово-ягідної продукції, Тиврівський, Барський, Жмеринський та Мурованокуриловецький район виробляють майже 51% яблук України, тому питання розвитку саме садівництва у області неабияк актуально.

За словами Олега Левченка, директор Центру розвитку місцевого самоврядування, впровадження проекту дозволить створити у регіоні унікальний кластерний офіс, де садівників зможуть отримати нові компетенції.

Також у рамках проекту планується створення туристичного яблуневого маршруту, що посприяє розвитку місцевих громад та підвищить економічні показники регіону. Презентація проекту відбудеться уже ближчим часом.