13 лютого 2018, 15:35, Технології

На Кіровоградщині планують запустити виробництво дронів для аграріїв

Компанія SafeusDrone Co. Inc. займається розробкою чотирьох різновидів дронів. Серед них — пристрої, які можуть використовуватися в сільському господарстві для оприскування полів, та апарати, що можуть застосовувати енергетики для перевірки справності високовольтних ліній електропередач і усунення виявлених недоліків, повідомляє Кіровоградська ОДА.

Представники корейської компанії зазначають, що використання цих пристроїв у агросекторі дасть змогу значно економити фінансовий ресурс і раціональніше використовувати робочу силу. Представники корейської делегації заявили про свій намір у майбутньому виготовляти ці дрони в Кропивницькому спільно із фахівцями Кіровоградської льотної академії НАУ.

Сергій Кузьменко, голова Кіровоградської ОДА зауважив, що тема використання дронів у сільському господарстві області дає змогу місцем аграріям при менших затратах отримувати вищі врожаї. Оскільки інтерес до цих пристроїв є, то можна спрогнозувати, що в корейської компанії на Кіровоградщині є непогані перспективи.