12 лютого 2018, 16:08, Україна

В Україні додатково зрошуватимуть 16 тисяч гектарів сільськогосподарських земель

Про це повідомила Ірина Овчаренко, голова Державного агентства водних ресурсів України, повідомляє ukrinform.ua.

«Питання розвитку зрошення важливе для нашої держави. Ми аграрна країна, і маємо створювати якомога оптимальніші умови для розвитку аграрного сектору економіки. У минулому році ми проводили реконструкцію державних зрошувальних систем в Херсонській, Одеській, Вінницькій областях. Це дає можливість вже в цьому поливному сезоні включити додатково в поливний режим 16 тис. га земель сільськогосподарського призначення», — заявила очільниця відомства.

За її словами, вказані області окрім додаткових надходжень у вигляді податків, робочих місць, отримали «мотивацію для інвестування» в розвиток аграрного бізнесу та в розвиток державно-приватного партнерства.

Як повідомила Овчаренко, торік розпочалась спільна робота з Держенергоефективності щодо енергоаудиту водогосподарського меліоративного комплексу.

«Ми маємо намір запровадити енергосервісні договори, в результаті чого держава може отримати економію бюджетних коштів на використання електроенергії, а галузь оновлення насосно-силового обладнання без залучення бюджетних коштів», — підсумувала голова Держводагентства.