9 лютого 2018, 08:30, Україна

Залишилось 3 дні, щоб подати правки до поданого урядом механізму розподілу бюджетних коштів на потреби АПК

Нагадаємо, що в середу на Кабміні перший зам аграрного міністра Максим Мартинюк презентував ключові цифри розподілу 6,3 млрд грн бюджетних коштів на річну підтримку АПК, розроблені Мінагрополітики.

Уряд схвалив програми підтримки аграріїв на 2018 рік
Читати по темі

Наразі конкретного порядку їх розподілу на сайті уряду немає, але AgroPolit.com дістав цей документ завдяки своїм джерелам і ви можете ознайомитися із 13-а його сторінками за посиланням.

За словами Ірини Паламар, президента «Асоціації  тваринників України», наразі, даний порядок перебуває на погодженні у Міністерстві економічного розвитку та торгівлі.

«Після довгої дискусії з’ясувалося, що даний порядок перебуває на погодженні у МЕРТі, а у аграріїв є ще 3 дні (включно з сьогоднішнім), щоб подати свої пропозиції до розробленого  урядом проекту розподілу дотацій», — пояснила вона.

За словами голови «Асоціації тваринників України», вони вже підготували і подали свої пропозиції у  відкритому листі на ім’я прем’єра Володимира Гройсмана і під ним підписалося більше 60 компаній-виробників з тваринницького сектора. Тепер свої пропозиції готують  й інші учасники ринку. Нагадаємо, що, за оцінками експертів, запровадження нових-старих порядків призведе до погіршення економічної ситуації в галузі.