5 січня 2017, 14:18, Урожай

НІБУЛОН отримав максимальний валовий збір зернових за всі роки

Про це повідомила прес-служба компанії.

Найближчими до порівняння були 2013 та 2014 роки коли було зібрано 331,5 та 332,5 тисячі тонн збіжжя.

Своїм успіхом виробничі підрозділи компанії завдячують, зокрема, і погодним умовам, які сприяли аграріям у сезоні 2016 року.

Так, за словами заступника генерального директора з сільськогосподарського виробництва Костянтина Хмельницького, раннє відновлення весняної вегетації, затяжна весна з невисокими температурами, дощі в кінці весни та першій половині літа гарно позначилися на результатах урожаю ранніх зернових. Зокрема йдеться про збільшення врожайності ранньої зернової групи, яка в поточному сезоні склала 43,4 ц/га.

Загалом підрозділами компанії зібрано більш ніж 123,8 тис. т ранніх зернових культур та 216,6 тис. т пізніх.

Високий урожай «НІБУЛОН» отримав навіть при загальному зменшенні обсягів вирощування культур ранньої зернової групи на 2,5 тис. га порівняно з минулим роком, коли компанія продемонструвала свій максимальний результат (134,2 тис. т).

Костянтин Хмельницький також розповів про зміни у структурі сівозмін підприємства. Зокрема, збільшення частки ярої групи культур на 8% дозволило підрозділам компанії досягли високих результатів у минулому сезоні:

  • зібрано 36,9 тис. т соняшнику — перший результат за всі роки діяльності компанії (врожайність — 22,9 ц/га);

  • третій за історію підприємства валовий збір кукурудзи — близько 142 тис. т (навіть з урахуванням зменшення площ під культурою на 4%);

  • збільшення обсягів вирощування сорго на 41% забезпечило підвищення валового збору на 67%;

  • максимальне використання земельних ресурсів у поточному році — 80,6 тис. га використовувалися для отримання врожаю.