7 лютого 2018, 14:35, Урожай

Січневі морози не завдали шкоди врожаям на Запоріжжі

За словами Володимира Сеніна, кандидат сільськогосподарських наук, директора Мелітопольської дослідної станції садівництва ім. Сідоренко ІС НААН України січневі морози не несли загрози посівам озимих культур та плодовим деревам у садах Мелітопольського району, повідомляє 0619.com.ua.

«Поки все в нормі, в тому числі і морози, і дощі — вологи в ґрунті багато, що добре як для зернових, так і для садів. Постраждали тільки 20% плодових бруньок на персиках і абрикосах в місті Мелітополі та районі. Правда, навіть це на урожай культур не вплине, оскільки для хорошого врожаю досить запилення лише 20% квітів», — розповідає директор Мелітопольської дослідної станції.

За його словами, визначальним стане місяць березень — якщо в цьому місяці після довгого потепління в 10-15°С тепла раптово настане різке похолодання до мінус 5-10°С, ось тоді це може погано позначитися на майбутньому врожаї, адже фруктові дерева, за винятком яблуні і груші, вже вийшли зі стану глибокого спокою і просто чекають потепління.

Нагадаємо, стан посівів озимих культур у Мелітопольському районі та області в цілому наразі оцінюється як добрий та задовільний на 72,7% площ.