6 лютого 2018, 08:30, Посівна

Нестача снігу не завдала шкоди посівам озимих культур на заході України

За словами Мирослава Паліо, заступника директора  ПСП «Злагода» (Рівненська обл.) значних проблем через відсутність снігу не було. Не було великих морозів, тож озимі у задовільному стані. Зараз сніг випав, тому хвилюватися не варто, передає Kurkul.com.

У ТОВ «Медобори» (Тернопільська обл.) проблеми зі сніговим покривом не було.

«Саме у нашому господарстві був сніг. Потім він розтанув, в зараз знову випав. У нас нормально з вологою. У січні випало 40 мг вологи», — повідомив Ігор Свинобой, перший заступник директора ТОВ «Медобори».

«Дубенській Аграрній Компанії», що на Рівненщині відсутність снігу не завдала значної шкоди.

«Поки що все в задовільному стані, проблем немає. Пшениця по-різному увійшла в зиму, то по-різному і чекаємо результатів», — розповідає Михайло Гринчишин, агроном «Дубенської Аграрної Компанії».

Наразі сильних морозів не було.

«Сподіваємось, що все буде добре. Зараз не бачимо факторів, які б могли мати негативний вплив. Морозів не було сильних», — додав Михайло Гринчишин.

Всього ж під озимими у «Дубенській Аграрній Компанії» понад 1 тис. га площ.

Нагадаємо, напередодні, на території більшості областей західної та північної частини України випала значна кількість снігу, що дозволить захистити посіви від вимерзання у разі різкого зниження температури.