5 січня 2017, 10:04, Урожай

Vitagro засмутили врожаї пізніх зернових

Про це сказав генеральний директор Петро Лабазюк, повідомляє прес-служба компанії.

«Ранні зернові не засвідчили очікуваних раніш результатів, але загалом показники виявилися позитивними. На круг, у заліковій вазі, зібрали по 38 центнерів з гектара ріпаку. І таким результатом задоволені. Вищих врожаїв пшениці сподівалися, але 65-70 центнерів з гектара — теж непоганий показник», — говорить керівник.  

За його словами, пізні зернові дещо засмутили.

«Сої сподівалися зібрати мінімум 35 центнерів з гектара, а зібрали по 25 центнерів. Це пов’язано з посушливим літом. Через відсутність вологи культура не могла розвиватися і набирати сил. За всі роки існування компанії цьогорічний врожай кукурудзи виявися найслабшим. Здавалося б, 85 центнерів з гектара для 2016-ого не такий вже й поганий результат, але Група компаній VITAGRO вирощувала у попередні по 100-130 центнерів з гектара. І цукрового буряка збирали вже по 750-800 центнерів з гектара в заліковій вазі, а нинішні показники — 530-540 центнерів з гектара. Буряк — культура, яка особливо потребує вологи, а її, як знаємо, вкрай бракувало», — пояснив Петро Лабазюк.

Він повідомив, що на кінець грудня компанія впоралася з ґрунтообробними роботами. Площі підготували до весни.

У VITAGRO повністю закупили для потреб поточного року мінеральні добрива. Подбали про посівний матеріал.

«Маємо власний насіннєвий завод у Лісоводах Городоцького району. Тому на 60-70% насіння своє. Постійно цікавимося новинками і цікаві пропозиції запроваджуємо у себе. Це дає можливість рухатися вперед», ― говорить генеральний директор VITAGRO