4 лютого 2018, 10:09, Україна

Менше 1% земель в Україні зайнято під органічним землеробством

Загальна площа земель під органікою наразі дуже мала, від загальної площі сільськогосподарських земель в країні, і становить близько 0,89%. При цьому, ця частка має всі можливості збільшитись, повідомляє AgroPolit.com.

За словами Мартинюка, ринок органіки ЄС демонструє стабільне та значне зростання. По-друге, цей ринок не лише ємний, але і відрізняється високою платоспроможністю. І по-третє, Україна має надвисокі можливості для нарощування виробництва органічної продукції, тож може задовольнити цей попит.

Загалом, товарна структура органічного експорту відповідає загальноаграрному: найбільше за обсягом експортується кукурудзи, пшениці, сої, ячменю, соняшнику, ріпаку, фруктів та ягід.

«За більшістю культур ми бачимо тенденцію до зростання обсягів постачань, хоч динаміка і не рівномірна. Наприклад, в 2017 році експорт з України органічного жита збільшився в п’ять разів. Обсяг органічного експорту в грошовому еквіваленті — в межах $100 млн. Додатковим поштовхом для розвитку цієї галузі буде прийняття відповідного закону, який встановить чіткі вимоги до сертифікації органічного виробництва», — підсумував Максим Мартинюк.