1 лютого 2018, 12:40, Технології

Електростатичне обприскування посівів дозволяє заощадити на внесенні ЗЗР

На практиці це означає більш високу ефективність розпилення, економію на використанні пестицидів і, як наслідок, більшу ефективність в обслуговуванні обладнання. Крім того, зменшення кількості внесених ЗЗР сприяє зменшенню негативного впливу на навколишнє середовище, пише precisionag.com.

Електростатичне розпилення полягає у використанні дрібних крапель діаметром від 50 до 120 мікрон. При цьому, під час обприскування традиційним способом, діаметр краплі складає 220 мікрон. Для прикладу, з 1 літра пестициду можна отримати 180 млн крапель діаметром 220 мікрон або 3,8 млрд крапель з 80 мікрон, що дозволяє збільшити площу покриття втричі.

Дрібні краплі з електричними зарядами потрапляють в ціль швидше, що зменшує втрати на випаровування. При такому способі обприскування краплі приземляються на рослину пліч-о-пліч, замість того, щоб падати одна на одну, як в класичному варіанті та володіють такою силою тяжіння, що дозволяє їм осідати на зворотному боці листка.

Одна з компаній, яка займається таким видом обприскування, SPE, пропонує електростатичні системи розпилення в Бразилії і працює з цією технологією вже три роки, що дозволяє заощаджувати практично 60% на внесенні засобів захисту рослин.