30 січня 2018, 15:11, Техніка

Механічний контроль бур’янів може стати хорошою альтернативою органічним ЗЗР

У числі продуктів компанії — культиватори Garford Robocrop InRow та Garford Inter-Row, пише Traktorist.ua.

За словами Філіпа Гарфорда, виконавчого директора Garford, спочатку система розроблялася для обробітку овочевих культур, пізніше її почали пристосовувати і для зернових. Остання розробка компанії побудована на електричних роторах, вони у півтора рази ефективніші, ніж гідравлічні.

За словами виконавчого директора компанії, аграрії, які вдаються до органічного землеробства, не можуть просто використовувати гербіциди, тому єдиною альтернативою є використання механічної обробки.

«Основною нашою продукцією є міжрядна культивація, обладнання для неї. Культиватором керує камера, вона вистежує бур’яни, щоб їх знищити. Якщо ми говоримо про машини «Inter-Row», які виконують міжрядну культивацію, то точність там дуже важлива. Фактично ви залишаєте некультивованою одну частину — сам рядок. І чим точнішою буде культивація, тим меншою конкурентоздатність буде у бур’янів. Якщо ж ми говоримо про таку машину як «InRow», яка культивує всередині рядка навколо кожної рослини, то там потрібні індивідуальні налаштування, які є у багатьох наших покупців. А в цілому механічний контроль — єдина альтернатива органічним ЗЗР», — додає виконавчий директор Garford.

У планах компанії уже ближчим часом презентувати новинки і на українському ринку.