23 січня 2018, 16:59, Україна

Професія агроспеціаліста може стати такою ж престижною , як і IT-фахівця

За даними спільного дослідження компанії EY і KyivPost «Стратегічні перспективи ринку праці в Україні — 2017», в якому проводилося опитування топ-менеджерів і HR-директорів провідних компаній, 95% респондентів назвали аграрний сектор найбільш перспективним напрямком для ведення бізнесу. На другому і третьому місці розташувалися сектор інформаційних технологій та фармацевтична галузь.

Перехід в цифрову середу — це ключова особливість сучасного українського агросектору.

«За останні роки аграріям вдалося остаточно зруйнувати стереотип «радянського колгоспу» і перетворитися на інноваційний бізнес, в якому кожен працівник повинен мати достатню кваліфікацію для управління сучасною сільгосптехнікою і промисловими агрегатами», — вважає Тетяна Вороченко, HR-директор AgricomGroup.

Працювати в найперспективнішому секторі країни наразі бажають не лише агрономи і технологи, а й IT-фахівці, інженери, логісти.

Сільське господарство з кожним роком стає все більш привабливою галуззю для талановитих і амбіційних фахівців. По-перше, тому, що агросектор динамічно розвивається за рахунок впровадження новітніх технологій. По-друге, цей напрямок бізнесу має величезні перспективи в майбутньому. По-третє, багатьом людям важливо знати, що вони працюють в галузі, яка годує людство.

Великі підприємства готові боротися за хороших фахівців не тільки зарплатою і соцпакетами. Головним мотиваційним чинником на сьогодні є ​​робота над цікавими проектами і сприятлива атмосфера в команді. 

За прогнозами фахівців, подальший розвиток технологій призведе в майбутньому до збільшення міграції спеціалістів з великих міст (де зазвичай розташовані штаб-квартири великих агрохолдингів) в села (де знаходиться виробництво).