23 січня 2018, 08:42, Технології

Робот-археолог та інші новинки від Harper Adams на Lamma 2018

За свої новинки Harper Adams у 2017 році отримали серйозні нагороди і премії. Наприклад, вони перемогли в європейському конкурсі з винаходу робота, якого запускають в поле. За виглядом це невеличка самохідна машина, що застосовується для навігації між культурами (зерновими або кукурудзою).

Робот може впізнавати об'єкти, які знаходяться на його шляху і обходити їх. Він знімає проби ґрунту за допомогою сенсора і також знаходить металеві предмети. Під час оранки, в землі можуть залишитися якісь металеві частини техніки і трактор може пошкодитися через них. А з цим винаходом ймовірність таких поломок знижується. Дана машина є винаходом студентів вищевказаного університету.

 Окрім цього, на стенді була представлена і інша техніка. А саме: трактор, автоматичний обприскувач і газонокосарка. Цей трактор може проїхати через яблучний сад і за допомогою сканера побачити, де знаходиться фрукт і в якому він стані. Обприскувач може автономно обприскувати культури, але його можна переробити і під сівалку. Першим проектом, який проводився в сфері точного землеробства, була автоматична газонокосарка.