19 січня 2018, 09:35, Посівна

10-20% площ під озимими культурами на Сході знаходяться в незадовільному стані

В ході опитування сільгоспвиробники східних областей України повідомили, що приблизно 10-20% посівів озимих культур наразі знаходяться в незадовільному стані, пише apk-inform.com.

Дана ситуація, за словами аграріїв, обумовлена ​​слабким розвитком озимих через пізні строки сівби. Також різке зниження температури повітря в нічний час до мінус 8-12°С та недостатній сніговий покрив негативно вплинув на стан і так слабо розвинених рослин озимих.

При цьому, як повідомляють місцеві аграрії, на негативний стан посівів озимих вплинули посуха та тепла зима, за словами аграрія Володимира Григи: осіння пшениця не отримала вологи у достатній кількості, а через теплу зиму ледве розкущилася.

«Осінню коли ми вели посів озимих було дуже мало вологи — за весь сезон випало дуже мало. Озима, яка  була посипана  вчасно чи із запізненням – всі лежали в землі більше місяця. Потім поступово почали з’являтися сходи, але вологи не було і навіть частина озимих, таких як ріпак і частково озима пшениця загинули на цій стадії»