17 січня 2018, 15:51, Урожай

Група Агротрейд збільшує об'єми виробництва у галузі рослинництва

За інформацією прес-служби Групи, збільшити площі вдалось внаслідок придбання ряду підприємств у Чернігівській області. Загалом урожай 2017 року становив понад 300 тис. тонн зернових культур та органічних льону і сочевиці. Крім того, «Агротрейд» зайнявся виробництвом нішевих культур: гірчиці і гарбуза.

У листопаді 2017 року «Агротрейд» завершив будівництво третьої черги північного елеватора. Для зведення додаткових потужностей компанія залучила кредитні кошти від ЄБРР. Місткість усіх зерносховищ Групи становить 620 тис. тонн.

За минулий рік компанія розширила асортимент насіння новими гібридами кукурудзи з показниками ФАО — 260-340 і соняшника, стійкого до основних рас вовчка. Виробництво нових гібридів дозволить «Агротрейду» розширити ринки на сході, півдні і півночі України, а аграріям — отримати високоврожайне насіння.

«2017 рік був ефективним з точки зору врожайності, прибутковості і структурних змін. Це один із тих років, коли всі ланки вертикально-інтегрованої моделі бізнесу отримали прибуток та новий імпульс для розвитку», — прокоментувала Олена Ворона, фінансовий і операційний директор Групи «Агротрейд».