16 січня 2018, 18:04, Урожай

Біорозчинна агроплівка дозволяє прискорити вегетацію та збільшити урожайність вирощуваних культур

Запуск промислового виробництва біорозчинної плівки для мульчування ґрунту відбудеться на заводі IMMER Ukrplastic на початку 2018 року, повідомляють у компанії.

«Ми створили матеріал, який відповідає потребам сучасних аграріїв, допомагає їм забезпечити ефективне і стабільне виробництво сільськогосподарської продукції в умовах глобальних кліматичних змін. Розроблена нами біоразчинна плівка є екологічним і ефективним рішенням, яке підвищує врожайність і сприяє кращому розвитку сільськогосподарських культур», — розповідає Ірина Мірошник, президент IMMER Group.

Біорозчинна плівка IMMER Group для мульчування ґрунту може застосовуватися в органічному і традиційному землеробстві для вирощування овочевих та зернових культур: помідорів, часнику, цибулі ріпчастої, моркви, буряка, капусти, гарбуза, кукурудзи, соняшнику, ріпаку, сої, гороху та квасолі.

Порівняльний аналіз процесів росту і формування врожаю кукурудзи зернової за підсумками агротехнічних польових випробувань виявив відчутні переваги використання біорозчинної плівки для мульчування ґрунту в порівнянні з традиційною, бесплівковою технологією вирощування.

За словами представників компанії, запропоноване агротехнологічне рішення допомагає знизити кількість застосовуваних гербіцидів, поліпшити розвиток рослини в 1,4 рази і підвищити врожайність до 71% навіть в умовах обмеженої вологи.

З початку 2018 року компанія IMMER Group запускає промислове виробництво чорної і прозорою біорозчинної агроплівки. Фізичні параметри, товщина плівки і ширина рулонів підбираються індивідуально, залежно від сільськогосподарської культури та інших умов.