28 грудня 2016, 15:32, Україна

Kurkul.com оголошує полювання на рейдерів

Сайти Kurkul.com, Latifundist.com та AgroPolit.com запускають новий проект — «Полювання на рейдерів». Мета проекту — показати реальну картину рейдерства в Україні, дозволити потерпілим сторонам вголос заявити про свої проблеми та відчути підтримку громадськості.

В Kurkul.com створили карту рейдерських захоплень, де позначили випадки рейдерства. Вона допоможе оцінити масштаби цієї проблеми в Україні та дозволить оперативно і зручно знайти інформацію за кожним окремим випадком.

Також продовжуєть збиратись та виноситись на розсуд читачів дані щодо рейдерських захоплень . Переглянувши хронологію подій на господарстві, яке стало центром рейдерських дій, кожен зможе проголосувати і висловити свою думку на рахунок того, хто зі сторін конфлікту більше схожий на рейдера.

«За статистикою Асоціації фермерів та приватних землевласників України, цього року в Україні відбулося понад 7 тис. випадків рейдерських захоплень майна, техніки, врожаїв, шахрайських дій по відношенню до реальних власників господарств і навіть таких страшних речей, як вбивства. Ситуація з рейдерством існує в усіх регіонах України і в господарствах будь-якого розміру, без виключення. Відвідуючи за рік більше двохсот господарств, наші журналісти чують страшні історії про рейдерські напади і на агрохолдинги, і на елеватори, і на фермерів. Що ми можемо зробити зі свого боку? Ми можемо правдиво та чесно показати ситуацію, що склалася та дати змогу потерпілим говорити про свою біду і відчувати підтримку з боку громадськості», — говорить головний редактор сайту Kurkul.com Вікторія Євтушенко.