5 січня 2018, 16:27, Світ

У Флориді (США) аномально холодна погода загрожує врожаям полуниці та овочів

Як повідомляє FreshPlaza, шторм приніс обледеніння і сніговий покрив у 3-4 дюйми в деякі райони північної Флориди та до південно-східної Джорджії. А це регіони, де снігопади є порівняно рідкісним явищем. Сам сніг швидко розтанув, однак місцеві аграрії побоюються, що низькі температури негативно позначаться на загалом теплолюбних культурах, які тут традиційно вирощують.

Як зазначила Памела Фейрман, представниця компанії Long & Scott Farms, у цю пору року  їхнє підприємство зазвичай вирощує «озимі» овочі (зокрема зелену, червону та савойську капусту), а також органічну полуницю. І якщо овочі більш стійкі до холодів, то ситуація з полуницею викликає у них значно більше занепокоєння. Почувши про прогноз, фахівці ферми постаралися вжити певних профілактичних заходів. Хоча через те, що полуниця у них органічна, вони не мали змоги застосувати більш активні препарати.

Водночас Ліза Локхарт, представниця Florida Fruit & Vegetable Association, зазначає, що окрім застосування відповідних препаратів, що забезпечують більшу витривалість рослин, виробники також користуються й іншими способами зменшення шкоди. Зокрема, дехто терміново збирає урожай ягід, який потім піде на заморожування. Дехто застосовує поверхневе зрошування, щоб у разі заморозків утворився захисний льодовий шар, тощо.

У будь-якому разі така погода позначиться на «кишенях» виробників. Адже захисні заходи вимагають додаткових витрат, при цьому якість продукції може знизитися.