3 січня 2018, 13:00, Технології

Нова технологія швидкого розмноження здатна значно збільшити врожай

Про це пише farminguk.com.Населення планети росте і потрібно забезпечити продовольчу безпеку.

Платформа розмноження, розроблена командою John Innes Center, Університет Квінсленда і Університету Сіднея. Винахідники сподіваються змінити це. Він використовує теплицю або штучну середовище з покращеним освітленням для створення інтенсивних денних режимів, щоб прискорити розвиток сільськогосподарських культур. Використовуючи цю технологію, команда добилася виробництва пшениці від насіння до врожаю всього за 8 тижнів. 

Це означає, що тепер можна вирощувати цілі 6 поколінь пшениці щороку. Д--р Brande Wulff из John Innes Center, Norwich, ведучий автор статті, пояснює, чому швидкість має значення:

«На глобальному масштабі перед нами стоїть величезна проблема у розведенні більш високодоходних і більш стійких культур. Можливість зацикліватися на більшій кількості поколінь за менший час дозволить нам швидше створювати і тестувати генетичні комбінації, шукаючи кращі комбінації для різних середовищ».

Міжнародна команда також доводить, що техніка швидкого розмноження може бути використана для ряду важливих культур. Вони отримали 6 поколінь за рік пшениці, ячменю, гороху та нуту; та 4 покоління ріпаку. Це значне збільшення в порівнянні з широко застосовуваними методами комерційного розведення. Скоросне розмноження, коли воно застосовується наряду зі звичайними методами на місцях, може стати важливим інструментом, що дозволяє досягти прогресу у розумінні генетики сільськогосподарських культур.