3 січня 2018, 09:00, Посівна

Під гречку в 2018 році буде виділено малі площі

«Сільськогосподарські холдинги неохоче беруться за таку культуру, це ж не соняшник. Тільки 600 гектарів із майже 12 тисяч відвели такі підприємства під гречку. Щойно знизилася ціна — «викинули» із сівозміни зовсім або залишили невеликі, точніше, мізерні площі», — пояснює перший заступник директора департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Вінницької ОДА Василь Темченко. 

В наступному році Україна може залишитися без гречки власного виробництва — думка
Читати

Гречка — високорентабельна культура. Її вирощування не потребує особливих витрат. Тільки б погода не підвела! На переробку теж .Найдорожча складова — електроенергія. 

Істотне зменшення площ посівів дає підстави фахівцям висловлювати припущення про нове зростання ціни на крупу.

Такого значного підвищення, яким воно було у 2014—2015 роках, не станеться. Незважаючи на це, наш регіон продовжує дивувати цінами. У згаданих вище роках у нас і Рівненщині найбільше здорожчала гречка. Така ситуація відбувалася на тлі того, що в деяких областях крупи, навпаки. Така ситуація відбувалася на тлі того, що в деяких областях крупи, навпаки, дешевшали. У нас же за відсутності дефіциту, приміром, на ринку «Урожай» гречку пропонують по 30 гривень (очищену й обсмажену) і по 35 гривень — зелену.