28 грудня 2017, 17:12, Україна

На Житомирщині заклали горіховий сад площею 70 га

Сергій Маліновський, власник підприємства прагнув, щоб усе робилося за найсучаснішими підходами, повідомляє golos.com.ua.

Стосується це. зокрема, добору сортів. Адже спроби окремих підприємців швидко збагатитися на волоських горіхах зазнали провалу через те, що зробили ставку на справді високоврожайні сорти, але виведені для умов південних країн.

Тому за останні 20 років площа горіхових насаджень в Україні значно скоротилась. Враховуючи це, основну увагу у господарстві приділили сортам вітчизняної селекції, які більш зимостійким та краще пристосовані до українського клімату. При створенні горіхової плантації використали американський досвід.

Річ у тім, що коли у розсадниках викопують дерева і висаджують у ґрунт, вони мають ще рік приживатися. Тут вирощують горіхи у горщиках. При висаджуванні коріння абсолютно не пошкоджується і не втрачається даремно один рік на адаптацію.

ПП «Імпак» також славиться високими врожаями картоплі, моркви, столових буряків, ріпчастої цибулі. Окрім цього, вирощує селеру, редиску, зелену цибулю, а також ріпак, зернові, люпин. Має складське приміщення на 10 тис. тонн.