25 грудня 2017, 14:38, Насіння

Вчені досліджують можливість вирощування рослин у космосі

Протягом місяця, лабораторія Саймона Гірлоя з університету Вісконсіна (США) буде вирощувати ідентичну розсаду на Землі, щоб порівняти різницю у рості культур з гравітацією і без неї. Дослідники вивчать, особливості росту культур в умовах нульової гравітації, повідомляє agroxxi.ru.

Нове обладнання дозволить вченим виростити рослини під світлом вперше на космічній станції, забезпечивши більш реалістичні умови в порівнянні з попередніми експериментами в темряві. Після завершення експерименту, астронавти заморозять зразки рослин та відправлять на Землю для подальших досліджень.

Для дослідження команда Гілроя вибрала різушку (гусимку звичайну), яку часто використовують для досліджень, щоб відповісти на питання чи можливо вирощувати культури в умовах нульової гравітації.

«Як експерименти з вирощування рослин в космосі допоможуть біологам? Я думаю, що головна річ, яку ми дізнаємося, це наскільки добре рослини ростуть в космосі, Сільське господарство розвивалося десятки тисяч років на землі. А ми зараз на зорі космічного сільського господарства», — додає науковець.