22 грудня 2017, 15:05, Насіння

Компанія «Маїс» взяла участь у щорічному з’їзді виробників насіння кукурудзи

Представники компанії під час з’їзду провели ряд зустрічей з діловими партнерами та обговорили подальше співробітництво у сфері селекції, випробувань своїх гібридів кукурудзи на території країн Європи, Північної та Латинської Америки, повідомляє прес-служба компанії.

«Таке співробітництво дає змогу нашим селекціонерам отримувати новий високоефективний генетичний матеріал для створення гібридів кукурудзи світового рівня від ряду наукових установ та приватних компаній», — повідомляють у компанії.

Продовжується співробітництво із селекційною компанією із США Brown Seeds у сфері обміну випробуваннями, ліцензування та створення спільних гібридів, у тому числі з підвищеним вмістом олії та білку, що є особливо цінними для галузі тваринництва та органічного землеробства. Наприклад, гібриди ДМС Тренд, ДМС Орфей, ДМС Оріон – в цьому році ввійшли в десятку найкращих за результатами випробувань на багатьох полігонах Америки.

«З провідною біотехнологічною лабораторією BioDiagnostics, що входить до мережі Eurofins, було домовлено про продовження роботи зі створення каталогу самозапильних ліній компанії шляхом паспортизації з використанням панелі молекулярних маркерів однонуклеотидного поліморфізму (Single Nucleotide Polymorphism, SNP) з метою застосування у селекції та захисту прав авторів гібридів», — йдеться у повідомленні.

У співпраці з представниками китайської компанії Numaster вивчається можливість застосування сучасних біотехнологічних методів для підвищення ефективності роботи зі створення стерильних аналогів ліній та закріплювачів стерильності.

Відвідання спеціалізованої виставки Seed Expo-2017, що відбувалась паралельно з’їзду, дозволить Компанії відстежувати та застосовувати найновіші досягнення у сфері виробництва насіння та суміжних галузей. Цікавинкою було використання дронів за контролем цвітіння сільськогосподарських культур.

За словами експертів, світове споживання кукурудзи зросте на 3%, прогноз світової торгівлі кукурудзою на 2017-18 рр. було підвищено, в основному, через збільшення імпортного попиту на корми з боку Європейського Союзу до 15 млн. тон, що на 15% перевищує показник 2016-17 маркетингового року. Тому прогнозовано, що для України 2018 рік відзначиться збільшенням посівних площ кукурудзи.