26 грудня 2016, 15:10, Насіння

LNZ Group реалізувала проект EUROpoligon

Повідомлення про це розміщено на офіційному сайті компанії.

В рамках проекту EUROpoligon LNZ Group досліджувала гібриди кукурудзи від DuPont Pioneer, Limagrain, та Syngenta. Полігоном для випробувань стали поля в кількох точках країни в Черкаській та Сумській областях.

В резульатті досліджень було встановлено, що урожайність середньопізніх гібридів була на 22% вищою, ніж у середньо-ранніх, і становила в середньому 11,7 т/га. Також встановлено взаємозв'язок між урожайністю та чистим прибутом з гектару — цей показник теж свідчить на користь більш пізніх гібридів.

Також встановлено позитивний ефект обробки насіння мікроелементами та стимуляторами при посіві, проте не всі мікродобрива мали однакову ефективність на різних гібридах. Так економічно виправданим виявилось застосування лише мікроелементних препаратів Dr Green і Wuxal, тоді як деякі інші взагалі призводили до зниження врожайності, порівняно з контролем.

Обробка ж стимуляторами на різних гібридах теж показала різну ефективність, проте всі вони давали прибавку врожайності в межах від 2,1 до 12 ц/га.