13 грудня 2017, 16:12, Посівна

Посіви озимих на Запоріжжі та Дніпропетровщині знаходяться у задовільному стані

Станіслав Захарченко, головний агроном ФГ «Прогрес» (Дніпропетровська область) розповідає, ситуація з посівами озимих задовільна, більшість площ знаходяться у доброму та задовільному стані.

«Станом на сьогодні, сходи озимих отримали на 100% площ. Загалом стан посівів можу охарактеризувати як задовільний та добрий. Посіви пшениці пізніх строків наразі у фазі 3 листка, культурою цьогоріч засіяли 1,8 тис. га площ.  Загалом ситуація з посівами озимих краща від минулорічною, але знову ж таки усе залежить від кількості вологи, якщо у нашому господарстві ситуація впорядку, то на віддалі 50 км на Схід ситуація уже може різнитись», — розповідає головний агроном.

Михайло Петращук, ведучий агроном господарства «Запоріжжя-Агро», розповідає, сходи отримали на усіх площах, при чому підвищення температури повітря сприяє продовженню вегетації.

«Посівні площі під озимими культурами цьогоріч складають 5,4 тис. га. Загалом ситуація з вологабезпечення та температурним режимом задовільна. Нещодавно у нас пройшли дощі, яких до цього на протязі тривалого терміну не було, плюс спостерігається підвищення температури повітря. Що сприяє продовженню вегетації рослин. Загалом по 100% площ наразі маємо по 3 листка. Разом з тим, минулого року ситуація на полях була дещо краща, взнаки далась цьогорічна посуха та мала кількість опадів», — розповідає Михайло Петращук.

Нагадаємо, за даними карти «Посівна Онлайн 2017/18», озимі зернові на Дніпропетровщині посіяно на площі 568,8 тис. га, при цьому ріпаком засіяно 70,2 тис. га. Посівні площі під зерновими на Запоріжжі складають 613,6 тис. га, ріпак посіяно на 28,2 тис. га площ.