13 грудня 2017, 12:00, Насіння

Мікроби допоможуть захистити рослини та збільшити врожайність культур

Асортимент продукції Indigo включає оброблене мікробіотним покриттям насіння кукурудзи, сої, пшениці і бавовни, що допомагає культурам витримувати посуху, високі температури або низький рівень азоту в ґрунті. Крім того, підвищується стійкість до хвороб та шкідників, повідомляє aggeek.net.

Останні дослідження компанії показали, що після обробки насіння, врожайність кукурудзи збільшилася в середньому на 45% в регіонах, які отримували тільки 50% необхідної кількості вологи. У деяких районах збільшення врожайності сягало 77%.

«Мікробіологія набагато складніша, ніж хімія: хімікат діє через один конкретний механізм, тоді як в мікробіології у вас є цілий геном бактерій, які взаємодіють з геномами рослин, і це взаємодія змінюється в залежності від стану рослини», — додає Девід Перрі, керівник Indigo Agriculture.

Глава стартапу додав, що Indigo створила data-платформу і програмне забезпечення для реєстрації та вивчення тих чинників, які впливають на продуктивність рослин і мікроорганізмів. Це повинно допомогти враховувати різні середовища і ситуації.

Поки Indogo планує розширювати асортимент насіння, і продовжувати дослідження нових мікробів і їх способів дії на рослини.

Нагадаємо, нещодавно компанії вдалося залучити рекордні 203 млн доларів інвестицій. Всього компанія, яку заснували в 2014 році, змогла зібрати понад 360 млн доларів. Одним з головних її спонсорів є Інвестиційна корпорація Дубая.