12 грудня 2017, 16:11, Урожай

В Україні завершилось збирання урожаю рису

Агроформування області завершили збирання урожаю рису, цьогоріч культурою у області було засіяно 7,8 тис. га площ. Валовий збір сягнув 45 тис. тонн, що складає 64% загального виробництва рису в Україні (70,2 тис. тонн), повідомляє khersonci.com.ua.

При цьому, Андрій Неділько, заступник директора Департаменту АПР області зібраного врожаю недостатньо для задоволення внутрішнього попиту країни у культурі.

«При фізіологічній нормі 4,5 кілограма рису на людину в рік середньостатистичний українець з'їдає всього 2,78 кг. З них лише трохи більше кілограма вітчизняний продукт, а все інше доводиться імпортувати за валюту в Китаї, Індії, Таїланді, В'єтнамі. Причому далеко не весь імпорт якісний», — додає посадовець.

Таким чином, попит на український рис можна задовольнити, тільки шляхом розширення площ під культурою та вирощуванням високоврожайних сортів.

Андрій Неділько додав, що наразі, Інвестори планомірно вкладають в це гроші: за прогнозами експертів, рисові плантації в степах Таврії протягом декількох найближчих років виростуть до 8,5 тис. га.