6 грудня 2017, 18:23, Урожай

Хмельницькі аграрії цьогоріч отримали рекордні врожаї

При цьому є господарства, де вдалось перевищити і цю планку. В Чемеровецькому та Дунаєвецькому районах з одного гектара площ місцеві аграрії отримували по 6,8—7,1 тонн зерна.. Це справді рекордні досягнення, яких область не знала раніше, повідомляє golos.com.ua.

Наразі в господарствах активно збирають кукурудзу. Культуру обмолочено на більш як 130 тис. га. Це — дві третини від посіяного. При цьому валовий збір становить 1,1 мільйона тонн, а середня урожайність — 8,3 т/га.

А у багатьох районах звітують про завершення робіт зі збирання урожаю цукрових буряків, культуру зібрано на площі 37 тис. га. Якщо минулими роками спостерігалося скорочення посівів та зниження врожайності, то поточний сезон приніс місцевим господарствам багатий урожай.

Валовий збір цукрових буряків у області наразі становить 2 млн тонн, при врожайності 54,0 т/га, зо на 9 т/га більше ніж минулоріч. крім того, із початку сезону вироблено майже 200 тис. тонн цукру, а це вдвічі більше солодкого продукту, ніж потребує область.