6 грудня 2017, 10:24, ЗЗР

DowDuPont представили новітні засоби захисту зернових колосових культур

Арилекс™ Актив — торгова назва активної речовини галауксифен-метил, що стала першою діючою речовиною, яка започаткувала новий клас хімічних сполук — арилпіколінати, повідомляє прес-служба компанії.

Ця речовина була винайдена та запатентована компанією Dow AgroSciences.  На відміну від більшості гербіцидів-регуляторів росту, активність Арилекс™ Актив на цільових бур'янах значно менше залежить від температури, тому контроль досягається і при холоді (неактивні періоди росту бур'янів), і в умовах тепла (активного росту). Препарат забезпечує унікальний спектр селективного, післясходового контролю однорічних широколистих бур'янів в посівах зернових колосових культур та додатково має активність проти деяких видів багаторічних бур’янів.

Інноваційні гербіциди Квелекс та Паллас Екстра на основі Арилекс Актив нещодавно було представлено фермерам у США, Великобританії, Данії, Швеції, Франції, Китаї, Ізраїлі, Канаді, та відтепер вони доступні і в Україні.

Квелекс призначено для ефективного контролю широкого спектру двосім’ядольних бур’янів в посівах озимих та ярих пшениці та ячменю. Паллас Екстра є справжнім кросспектр-гербіцидом, який одночасно контролює більшість широколистих та проблемних злакових бур’янів в посівах пшениці. Обидва гербіциди гнучкі в використанні, високотехнологічні та не мають обмежень в сівозміні.

«Виведення препаратів Квелекс та Паллас Екстра — дійсно знаменна подія і для світу, і  для України, адже за останні більш ніж 10 років  діючих речовин з новим механізмом дії на ринку гербіцидів для зернових колосових культур не з’являлось. Ми вважаємо це науковим проривом наших вчених і пишаємося, що Україна відразу слід за Сполученими Штатами отримала доступ до новітніх революційних рішень у контролі бур’янів зернових колосових культур, навіть раніше багатьох інших держав», — повідомив Сергій Харін, Керівник сільськогосподарського підрозділу DowDuPont™ в Україні.

За його словми, ці препарати стали першими продуктами зі спільного портфелю сільськогосподарського підрозділу DowDuPont в Україні, що демонструє посилені можливості об’єднаних компаній в галузі науки, рішень та послуг.