6 грудня 2017, 08:45, Україна

Полтавські аграрії рятують врожаї збільшуючи площі під зрошенням

За словами Володимира Фомичова, начальника обласного управління водних ресурсів, у 2014 році з допомогою Градизької зрошувальної системи у області полили 372 га посівів, а вже торік вона безперебійно забезпечувала водою 3,18 тис. га площ. Усього за сезон провели 20 тис. поливів, подали майже 6 мільйонів метрів кубічних води, повідомляє ukurier.gov.ua.

«Цього року з ініціативи Полтавської ОДА погоджено стратегію спільної роботи у 2018 році, згідно з якою площі зрошення збільшяться майже на 2 тис. га», — наголошує посадовець.

Попри це в області не відступили від задумів реанімувати колись потужні зрошувальні мережі й крім Градизької, почали відновлювати об’єкти Карпівської у Кременчуцькому районі. Минулого сезону вона забезпечувала полив 90 га кукурудзи, а 2018 року поливатиме майже втричі більшу площу.

«У області надалі запроваджуватимемо нові технології поливу, зокрема системи крапельного зрошення. Якщо 2004 року на Полтавщині таким методом зрошення було охоплено 40 га, то цього року — 600 га у 18 районах. А скоро згідно з відповідними програмами, запровадимо його у всій області. Воно ефективне у вирощуванні плодово-ягідних насаджень, овочевих культур та коренеплодів», — додає Володимир Фомичов.