5 грудня 2017, 18:11, Україна

Попри втрати врожаю ягідна та фруктова галузі надалі залишаються рентабельними — думка

Експерт наголосив, що незважаючи на несприятливі погодні умови, через які садівники втратили частину врожаю, галузь надалі залишається прибутковою, повідомляє fruit-inform.com.

«З огляду на обмежену пропозицію ягід, ціни на продукцію в першій половині сезону були досить високими. Крім того, падіння виробництва було зафіксовано не тільки в Україні, що, з огляду на істотну різницю в цінах, дало можливість нашим виробникам помітно збільшити експорт. Як результат, ягідний сектор знову став цікавим для вітчизняного виробника. Позитивні зміни так само були притаманні і сегменту яблук. Цього року виробники почали більш усвідомлено підходити до просування продукції не тільки всередині країни, а й на зовнішньому ринку, тим самим помітно розширивши географію поставок», — повідомляє Олександр Хорєв.

Так само експерт зазначив, що на сьогоднішній день українські виробники яблук все частіше замислюються про проходження належної сертифікації. Так, у 2017 році вже 8 господарств успішно пройшли сертифікацію за стандартом GlobalG.A.P.