3 грудня 2017, 13:09, Урожай

Львівщину засаджують персиковими садами

Усі сади — на підщепі персик маньчжурський, із щільністю 1250-1650 дерев/га. Фахівці радять вирощувати пізні сорти, які починають дозрівати через тиждень після закінчення збирання сорту Ред Хейвен на півдні України, повідомляє agrotimes.net.

Прибутковість вирощування персика залежить від інтенсивності насаджень: кожне дерево, незалежно від схеми розташування в саду, здатне дати 30-50 кг плодів.

Сад, посаджений за старою схемою 5х6 чи 5х7 м, фізіологічно не здатний дати високий врожай. Водночас він потребуватиме таких самих витрат на хімічний захист, що й інтенсивний.

Врожай персика в інтенсивному саду господарства «Анастасія» у 2016 року сягнув 35 тонн/га. Собівартість вирощування не перевищувала 1,2 грн/кг. На виході з господарства за плоди платили 20 грн/кг. 

У фермерському господарстві «Грін Гарден» із молодого саду, що плодоносив удруге, зібрали врожай 9 тонн/га. Собівартість вирощування за такої врожайності становила 3,2 грн/кг. Ще в одному саду, де на третій рік врожай сягнув 14 тонн/га, собівартість виробництва плодів не перевищувала 2,8 грн/кг.