27 листопада 2017, 14:37, Насіння

Насіння ячменю відправлять на Міжнародну космічну станцію

Ще в березні Будвайзер розповів про свої наміри стати першою пивною компанією, яка виростить пивоварний ячмінь у космосі. Для реалізації ідеї компанія об'єднала зусилля з Центром розвитку науки в космічному просторі, інформує news.eizvestia.com.

CASIS відповідає за управління Національною лабораторією Міжнародної космічної станції в США, а Space Tango — приватна компанія з розробки корисних даних, яка працює у Національній лабораторії.

Разом команда планує відправити насіння ячменю на ракету SpaceX CRS-13, яку запустять 4 грудня з Військово-повітряної станції Кейп Канаверал у Флориді. Насіння ячменю потім прибуде на Міжнародну космічну станцію, де вони будуть використовуватися у двох експериментах.

У першому експерименті основна увага буде приділена тому, як насіння ячменю будуть реагувати, коли вони піддаються впливу підвищеної мікрогравітації, а другий експеримент буде вивчати, як насіння будуть рости в умовах невагомості.

Насіння ячменю, які є одним з чотирьох основних інгредієнтів пива Будвайзер, будуть зберігатися на космічній станції протягом приблизно 30 днів. Після цього вони будуть повернуті на Землю, де вчені проаналізують експеримент.