26 листопада 2017, 10:45, Добрива

Органічне добриво на основі бурого вугілля збільшує урожайність на 45%

Виробники добрив стверджують, що у порівнянні з більш звичними органічними добривами, такими як: вермікомпост, курячий послід або людські відходи, лігніт присутній на планеті вже понад 70 млн років, постійно беручи участь в процесі розкладання і формування мінералів. У результаті, добрива на основі бурого вугілля мають куди більшу кількість поживних речовин, необхідних сільськогосподарським культурам, повідомляє sunstar.com.ph.

За хімічним складом лігніт володіє дуже високим вмістом гумінової кислоти, у рази більше порівняно з традиційними органічними добривами. Новий продукт підходить для усіх сільськогосподарських культур.

Добриво на основі лігніту служить в якості кондиціонера, покращуючи структуру ґрунту і підвищуючи доступність необхідних рослині нутрієнтів. Крім лігніту, новий продукт також містить калій і фосфор, а також понад 68 інших мікроелементів. Крім того, гумінова кислота слугує натуральним пестицидом, відлякуючи від рослин шкідників.

За словами виробників, один стограмовий пакет добрива має таку ж ефективність, що і 3 тонни курячого гною. Аграрії, які спробували застосувати органічну інновацію на практиці, відзначили зростання врожайності на 40-45%.